dijous, 28 de gener del 2010

L'ÈPOCA DEL GÒTIC

1.- Si és cert, posa una creu:
  • A les ciutats medievals molts carrers portaven noms d'oficis.
  • Els aliments es podien vendre a tot arreu de la ciutat.
  • El mostassaf era l'encarregat de la vigilància dels preus del mercat.
2.- Definició de gremis.
3.- Les institucions catalanes: les corts, el consell de cent i la generalitat.
  • l'autoritat suprema la tenia:
  • El Consell Reial estava format per:
  • El rei tenia els seus representants a les comarques o regions, que s'anomenaven: i a les ciutats més importants eren els:
  • Les Corts estaven constituïdes per:
  • Els consells municipals eren:
  • El Consell de Cent estava format per.
  • La Generalitat va ser:
4.- L'Art gòtic:
  • Arquitectura religiosa: característiques.
  • Busca imatges de poblet, Santa Maria de Santes Creus, Santa Maria del Mar i Sant Cugat del Vallès. ( correu cfasanfeliulh@gmail.com o aorcoju@gmail.com)
  • Arquitectura urbana i rural.
  • Característiques de l'escultura i la pitura
Pàgines per consultar: http://ca.wikipedia.org/wiki/Art_g%C3%B2tic
http://www.artehistoria.jcyl.es/historia/contextos/1360.htm

17 comentaris:

  1. Un gremi és una agrupació de persones que fan el mateix ofici. Es coneixen gremis des de l'època de Babilònia (apareixen citats al Codi de Hammurabi), si bé no es van generalitzar fins bastants segles després.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. A les ciutats medievals molts carrers portaven noms d'oficis.sí

    ResponElimina
  4. A les ciutats medievals molts carrers portaven noms d'oficis.x

    ResponElimina
  5. El mostassaf, o mostassà, era un funcionari encarregat de vetllar per la qualitat dels aliments oferts en els mercats i per la correcta aplicació de les mesures vigents en el territori de què es tractés. Era elegit anualment entre els prohoms dignes de tenir càrrecs públics, i cobrava una mensualitat per la seva feina. Va ser suprimit el 1715, en el Decret de Nova Planta, tot i que bastants universitats catalanes (els actuals municipis) en van continuar nomenant bastants anys encara, sobretot per la seva utilitat pública.
    Obtingut de «http://ca.wikipedia.org/wiki/Mostassaf»

    ResponElimina
  6. #
    # Els aliments es podien vendre a tot arreu de la ciutat.no.La ciutat Vella comprèn 3 barris: el Raval, el Barri Gòtic i la Ribera. .... Perquè una esa decideixi comprar o vendre un producte, per conèixer la situació de ... són xarxes sense fronteres que poden arribar informació a tot arreu. ..... Una part de les construccions es va fer durant la dècada del 1960, època en q ...
    html.rincondelvago.com/geografia-general.html - E

    ResponElimina
  7. El mostassaf era l'encarregat de la vigilància dels preus del mercat. ...

    ResponElimina
  8. l'autoritat suprema la tenia:Dicha herejía aseguraba que Cristo sólo tenía naturaleza divina. ... también patriarca de Constantinopla, se negó a reconocer la autoridad de los legados del papa León ... La época dorada de este arte coincide con la época de Justiniano. .... Período Paleólogo: contemporáneo al gótico. Respecto a la arquitectura, ...

    ResponElimina
  9. El Consell Reial estava format per:l'autoritat suprema la tenia: El Consell Reial estava format per: El rei tenia els seus representants a ...

    ResponElimina
  10. El rei tenia els seus representants a les comarques o regions, que s'anomenaven: i a les ciutats més importants eren
    Els àrabs, més enllà de les llegendes del “ Rei Moro de Caldes de Montbui” .... El dia, molt ventós en les comarques vallesanes, ens feia témer un ..... També s'anomenaven així en el dret català, les persones que s'acollien a una casa ..... permís d'ús d'armes i fins i tot els seus representants pactaven amb els ...

    ResponElimina
  11. es Corts estaven constituïdes per:40 efectius i va començar a fer servei el dia

    ResponElimina
  12. el Consell de Cent estava format per.Fou durant el regnat de Pere III d'Aragó «el Gran» (1276-1285) que les Corts Reials Catalanes prengueren la forma institucional. Les primeres foren les Corts catalanes es celebraren a [Barcelona]] l'any 1283. En aquesta cort el rei s'obligava a celebrar General Cort anualment, amb la participació representativa per tractar del bon estat i reformació de la terra. El mateix rei establí que:

    ResponElimina
  13. La Generalitat va ser:Generalitat de Catalunya
    Departament d’Economia i Finances
    Direcció General del Patrimoni
    de la Generalitat de Catalunya

    ResponElimina
  14. L’arquitectura religiosa té diverses característiques. D’una banda, l’art dels ordes religiosos introduïts al segle XIII: augustinians, mercedaris, carmelitans i, sobretot, franciscans, amb convents i esglésies d’absis cobert amb volta nervada i, sovint, amb cobertes de fusta entre arcs diafragmes de pedra. Hi ha, però, edificis com l’esplèndid convent franciscà de Pedralbes, on l’església és coberta amb voltes de creueria de pedra. Entre els convents dominicans, l’exemple millor és l’església de Santa Caterina de Barcelona, totalment destruïda, amb voltes de creueria i absis amb dos rengles de finestrals.

    L’arquitectura religiosa té diverses característiques. D’una banda, l’art dels ordes religiosos introduïts al segle XIII: augustinians, mercedaris, carmelitans i, sobretot, franciscans, amb convents i esglésies d’absis cobert amb volta nervada i, sovint, amb cobertes de fusta entre arcs diafragmes de pedra. Hi ha, però, edificis com l’esplèndid convent franciscà de Pedralbes, on l’església és coberta amb voltes de creueria de pedra. Entre els convents dominicans, l’exemple millor és l’església de Santa Caterina de Barcelona, totalment destruïda, amb voltes de creueria i absis amb dos rengles de finestrals.

    * L’arquitectura religiosa té diverses característiques. D’una banda, l’art dels ordes religiosos introduïts al segle XIII: augustinians, mercedaris, carmelitans i, sobretot, franciscans, amb convents i esglésies d’absis cobert amb volta nervada i, sovint, amb cobertes de fusta entre arcs diafragmes de pedra. Hi ha, però, edificis com l’esplèndid convent franciscà de Pedralbes, on l’església és coberta amb voltes de creueria de pedra. Entre els convents dominicans, l’exemple millor és l’església de Santa Caterina de Barcelona, totalment destruïda, amb voltes de creueria i absis amb dos rengles de finestrals.

    ResponElimina